4 Mart 2013 Pazartesi

Kakaolu Şekerpare


       Tarifi Oktay Usta'dan denenesi tariflerden biri, klasik şekerpareden sıkılanlar için değişik ve lezzetli :) 

(bu arada eski blogla ilgili son umudumda tükendi dün..şu aktarma işlerini kısa zamanda halledip inşallah yeni resimler ve yepyeni işlerle burada olacağım inşallah güzel olacak :) 


Malzemeler

  • 1 paket margarin veya tereyağı(tuzsuz)
  • 3 yumurta
  • Yarım çay bar.sıvıyağ
  • Yarım çay bar.pudra şekeri
  • Yarım çay bar.irmik
  • 1 çay bar.hindistan cevizi rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Alabildiğine un
  • 2 çorba kaşığı kakao

Şerbeti

  • 4 su bar.şeker
  • 3,5 su bar.su
  • yarım limon
  • Üzerine bütün fındık veya benim gibi hindistancevizi

Yapılışı

1. Öncelikle şerbetini hazırlayıp ılımaya bırakıyoruz.
2. Tüm malzemeyi karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz.Unu yavaş yavaş ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bit hamur elde ediyoruz.
3. Hazırladığım hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlanmış fırın tepsisine birer parmak aralıkla yerleştiriyoruz.
4. Üzerine fındıklarını koyup 170 C fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkar çıkmaz ılık şerbeti döküyoruz.

Not: 1 fırın tepsisi ve 1 borcam dolusu çıkıyor, ben tarifi yarım ölçüye uygulamıştım
Bu ölçülerde kakaosuz şekerpare de yapmak mümkündür.


Afiyet olsun, sevgilerimle..

0 yorum:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz benim için çok önemli..

Sayfamda umarım güzel vakit geçirmişsinizdir,

Selam ve dua ile...

 
designed by GeCe for only Tuba'nın Tarifleri