15 Mayıs 2013 Çarşamba

Patatesli Ayçöreği



Pastanelerde satılanlardan hiçbir farkı olmayan hatta temizlik ve lezzet bakımından daha üst olan bu poğaçamı yiyenler çok beğenmişti , deneyin siz de pişman olmayacaksınız :)
Malzemeler:

-1 yumurta (sarısı üzerine)
-2 adet orta boy haşlanmış patates
-1 çay bardağı ılık süt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 çorba kağışı toz şeker
-1 paket toz maya
-tuz
-aldığı kadar un

İçi İçin:

-2 adet haşlanmış patates
-1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
-tuz,karabiber,pulbiber

Hazırlanışı:
1.Hamur için derin bir kabın içerisine unu koyup ortasına tüm malzemeleri ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yapıp yaklaşık 25 dk dinlendirin..
2.İçi için patatesi ezip peynir ve baharatla karıştırın..
3.Dinlendirilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp hafif unlu zeminde elimizle bastırarak fincan tabağı büyüklüğünde hamuru açıp patatesli içten koyup rulo sarıp içe doğru kıvırıp tepsiye dizin...
4.Tüm hamur bitene kadar bu işlemi yapıp üzerlerine yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin....


Afiyet olsun, selam ve dua ile...

1 yorum:

Hayatcemresi dedi ki...

Görünüşlerinden ne kadar lezzetli oldukları belli,ellerin dert görmesin,sevgilerimle...

Yorum Gönder

Düşünceleriniz benim için çok önemli..

Sayfamda umarım güzel vakit geçirmişsinizdir,

Selam ve dua ile...

 
designed by GeCe for only Tuba'nın Tarifleri