6 Mart 2013 Çarşamba

Kremalı Tart Kek

Kremalı tarta gelince yumuşacık keki ve ara kattaki muzlar gerçekten harika, tarifim ise kristal kelebek(aslı'dan).Açıkcası benim ikinci yapışım ilk seferinde resimlemeye bile fırsat kalmadan bitti..

Gerçekten çok kolay ve lezzetli, isminin tart olduğuna bakmayın keki yumuşacık oluyor (yiyenler hep bunu söyledi de..

Tarifi aynen aktarıyorum ve Aslı'cığıma bu güzel tarifi bizimle paylaştığı için çok teşekkür ediyorum :) 


Malzemeleri:

Keki için:
* 2 adet yumurta
* yarım su bardağı sıvıyağ
* yarım su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı kefir (ben sulu yoğurt kullandım)
* 1,5 su bardağı un 
* 2 yemek kaşığı kakao
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya

Kreması için:
* 2 su bardağı süt
* yarım su bardağı toz şeker
* 2 yemek kaşığı un
* 1 paket vanilya

Araya: 1 adet muz

üzeri için: damla çikolata vs.

Yapılışı:

1. Öncelikle kek malzemelerinden yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. 
2. Daha sonra yağı, kefiri ve kuru malzemeleri ekleyip mikserle çırparak bir kek hamuru elde ediyoruz. 
3. Yağlanmış tart kalıbına kek hamurunu döküp önceden 175C°’ye ısıtılmış fırında pişiriyoruz (15-20dk civarı).
4. Diğer yanda vanilya haricindeki krema malzemelerini karıştırıp ocakta muhallebi kıvamına gelene dek pişiriyoruz. Kremayı ocaktan alınca üzerine vanilyayı ekleyip iyice karıştırarak ılımasını sağlıyoruz.
5. Pişip soğuyan keki kalıptan çıkarıyoruz. Ters çevirip, kalıptan dolayı kekin üzerinde oluşan boşluğa öncelikle incecik kestiğimiz muz dilimlerini diziyoruz, muzların üzerine kremayı dolduruyoruz. 
6. En üste de damla çikolatayla süslüyoruz. Dilim dilim keserek servis yapıyoruz.

Afiyet olsun :)

1 yorum:

élif(keyf-i mutfak) dedi ki...

dön artık aleme cancağızım :)tartta süper gözüküyor..ellerinden yemek nasip olu ümidiyle :)

Yorum Gönder

Düşünceleriniz benim için çok önemli..

Sayfamda umarım güzel vakit geçirmişsinizdir,

Selam ve dua ile...

 
designed by GeCe for only Tuba'nın Tarifleri