6 Mart 2013 Çarşamba

Elmalı Muhallebi Kupları

Sütlü tatlıları çok seven eşimin en sevdiklerinin arasındadır elmalı kuplar :)


Malzemeler
* 3 elma
* 1 çay kaşığı tarçın
* 4 yemek kaşığı tozşeker
* 1 çay bar. ceviz içi
Muhallebi için
* 1 litre süt
* 1 su bar.toz şeker
*4 yemek kaşığı un
* 1 paket vanilya

Yapılışı
1. Elmaların kabuklarını soyup irice rendeleyin(ben rondodan geçirdim).Tavaya alıp üzerine toz şeker ilave edin ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.İçine tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın ve kuplara paylaştırın.
2.Süt, şeker, un ve vanilyayı bir tencereye alıp orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.Kuplardaki elmaların üzerine ekleyin.Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alarak soğutun.Soğuyunca üzerine tarçın yada dövülmüş ceviz serpin, nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun  :)

1 yorum:

derya SEZGİN dedi ki...

Canım şükür bloğuna ulaştım ellerine sağlık kup nefis sevgiler...

Yorum Gönder

Düşünceleriniz benim için çok önemli..

Sayfamda umarım güzel vakit geçirmişsinizdir,

Selam ve dua ile...

 
designed by GeCe for only Tuba'nın Tarifleri