7 Ocak 2013 Pazartesi

Arap Pilavı - Ruz-i Buhari


Çok sevdiğimiz yine olsa da yesek dediğimiz şapşahane pilavdır:) İlgili yetkili kişimiz inşallah bu isteğimizi duyar ve yapar e biz de yerizz inşallah:)

Not: eski sayfamda bu postta öyle hoşuma giden şeyler yazmışım ki..direkt aktarmak istiyorum...ah şu unutkanlığım ahh..B vitaminlerimi kullanmaya başladım ve her gün iki ceviz de yiyorum :( hadi okuyun bakalım...

Baharın ılık havası, Beyza'nın ilk adımları ve Sezanur'un güzel ablalığı :) sıkı çekişmeli geçiyor bizim evde günler mesela ufaklığı kaç kere kucağıma aldığım, kaç öpücük kondurduğum hepsi tek tek sayılıyor :) beyza ise "abamm!" diye ablasına sarılıp onu öpme derdinde genellikle :) ama şunu iyice doğruladık ki tek çocuk sahiden çok zormuş, iki çocuk kendini öyle idare ediyor ki  kesinlikle evvelce ettiğim tasalar boşaymış diyorum ve kardeşlik sahiden güzel şeymiş..inşallah ömür boyu çok iyi anlaşan birbirlerini seven iki kardeş olurlar.amin..

Tarifim iseSezanur'un isim annesine aittir, mutherem kişi Medine-i Münevvere de yıllar boyu kalmış ve Arap kültürüne oldukca hakim biri olarak geçtiğimiz ramazan ayında bizi bu pilavı yemeğe davet etmişti, lezzeti anlatılmaz güzellikte..  tarifi de kendisinin anlatımıyla buyrunuz..

Malzemeler
  • 3 bardak basmati pirinci
  • 3 adet havuç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1yemek kaşığı domates salçası veya 1 domates rendesi
  • 7-8 adet kakule
  • 1 tatlı kaşığı pilav baharatı
  • bir bardak haşlanmış nohut
  • arzuya göre biraz kuru üzüm
  • yağı gözkararı koyuyorum.. teryağı zeytinyağı biraz da kuyruk olursa çok güzel oluyor :)
  • suyu 1e 1,5 bardak yarım kilo haşlanmış kuşbaşı et (koyun ya da kuzu)daha güzel oluyor tabi bunun yerine kemikli parça et de konulBİLİR
    • suda et suyu olacak..
Yapılışı : Efndim soğan ince yemeklik doğranır havuçlar kibrit şeklinde doğranır yağda biraz sotelenir, domates ya da salça eklenir biraz daha sotelenir, pirinç yıkanır pirinci biraz kavurduktan sonra et suyu nohut üzüm et baharat ve kakule tuz eklenir.20 dakika sonra altı kapatılıp birza dinlendirilir, servis zamanı tepsiye ters çevirilir.
AFİYET OLSUNNNNNNN :)


0 yorum:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz benim için çok önemli..

Sayfamda umarım güzel vakit geçirmişsinizdir,

Selam ve dua ile...

 
designed by GeCe for only Tuba'nın Tarifleri