Yiyen herkes tarafından çok beğenilmişti, tarif aktarırken de anımsadım ki uzun zamandır yapmıyorum..dur ben bu böreği hemen yapayım aklıma düştü bak :)
Malzemeler
- 6 yufka
- 2 tavuk göğsü
- 350-400 gr. kültür mantarı
- 2 orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı salça(domates-biber karışık)
- tuz,karabiber,kimyon
- üzerine sürmek için yumurta sarısı ve susam
- Tavaya tereyağını ve küp küp doğradığım soğanları alıp kavurdum, salçayı da ekleyip kavurmaya devam..
- Tavukları küp küp doğlarıdım ve tavaya aldım,
- Mantarları temizleyip, yıkayıp, küp küp doğradım ve tavaya onları da aldım,
- Baharatlarını da ekledim ve ocaktan alıp kenarda soğuması için 15,20dk bekledim
- Dilimlediğim yufkamın (ben 4'e böldüm) bi tavuklu mantarlı harçtan koyup resimdeki gibi sardım ve yağlı kağıt serdiğim fırın tepsime dizdim.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ekledikden sonra önceden ısıttığım 180C fırınımda üzerleri kızarana kadar pişirdim..
0 yorum:
Yorum Gönder
Düşünceleriniz benim için çok önemli..
Sayfamda umarım güzel vakit geçirmişsinizdir,
Selam ve dua ile...