5 Mart 2013 Salı
Köstebek Pasta
Kendi doğum günümde yapmışım bu pastayı hehe :) e iyi ki doğmuşum o zaman :)
Tarifim ise...
Keki için;(müge'nin)
Malzemeler
* 4 Adet Yumurta
* 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
* 3 Türk Kahvesi Fincanı Un
* 1 Türk Kahvesi Fincanı Yoğurt
* 2 Yemek Kaşığı Kakao
* 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
* 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
* 1 Paket Kabartma Tozu
* 1 Paket Vanilya
Keki ıslatmak için; 1 çay bar.süt (yoğurtlu bir pandispanya tarifi olduğu için fazla ıslatmaya gerek olmuyor)
Kreması için;
* 2,5 su bar. süt
* 1,5 çay bardağı tozşeker
* 3,5 yemek kaşığı un
* 1 paket vanilya
* 1,5 yemek kaşığı tereyağı(veya margarin)
Süsleme için,
* 1 paket toz krem şanti
* 1 çay bar.süt
* ara kata 1 çay bardağı damla çikolata
* Dr.Oetger süsleme Glazürü
* ve pastamızın kekinden kestiğim bir kaç parça keki rondodan geçiriyoruz
Yapılışı
1. Pandispanya kekini bir gün önceden hazırladım,şeker ve yumurtayı önce çırptım,diğer malzemeleri ekleyip 180C fırında pişirdim.
2. Kremasını süt,şeker ve unu tencereye alıp çırma teliyle karıştırarak pişirdim en son vanilya ve yağı ekleyip biraz soğuyunca pasta kekini ikiye bölüp( üstteki bombeli kısmını da pastayı süslemek için kestim)
3. Keki sütle ıslatıp kremayı arasına sürdüm ve damla çikolatayı serptim.
4. İkinci katı da ıslatıp üstüne kapadıkdan sonra ayrı bir yerde süt-kremşanti ikilisini iyice çırpıp geriye kalan pasta kremasının içine ekledim, mikserle birlikte çırptıktan sonra pastamın tüm yüzeyine kapladım.
5. Rondodan geçirdiğim kek kırıntılarını pastamın heryerine serptim ve hazır süsleme glazürüyle sanatcı ruhumuzu ortaya çıkardık haha:)
Tadına akşam annemler ve kayınvalidemlerle bakıcaz İnşallah güzel olmuştur diyorum ve kayınvalideciğime sipariş usûlu aldırdığım kırmızı çay makinemi dört gözle bekliyorummm hahah :)
Sevgiler ve dua ile...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder
Düşünceleriniz benim için çok önemli..
Sayfamda umarım güzel vakit geçirmişsinizdir,
Selam ve dua ile...