Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bar.toz şeker
- 2 su bar un
- 1 pak vanilya
- 1 pak kabartma tozu
- 1 paket toz şanti
- 1 su bar. haşlanmış ıspanak püresi
- 1 su bar. süt
Kreması için,
- 2 su bar. süt
- 1 çay bar. toz şeker
- 3 çorba kaşığı un
Hazırlanışı
- Karıştırma kabına oda ısısındaki ymurtaları kırdım toz şekeri ekleyip mikserle köpürttüm,
- Ispanak yapraklarını sıcak suya batırıp robotta püre haline getirdim ve yumurtalı harca ekledim, karıştırmaya devam,
- Üzerine un,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yine karıştırdım ve karışımı pasta çemberine döküp 170C fırında 30 dk.pişirdim ve fırından çıkıp soğumaya alıyoruz(ben genellikle pandispanyaları bir gün önceden hazırlıyorum)
- Bir tencereye süt, şeker, unu koyup çırpma teliyle karıştırarak pişirdim ve soğumaya bıraktım, toz şantiyle soğuk sütü köpürtüp soğumuş olan kremaya iki kaşık koyup karıştırdım.
- Pasta kekini üçe böldüm(ikiye de bölünebilir) hazırladığım kremadan sürdüm, en son katı koydukdan sonra elimle biraz bastırıp bıçakla kenarlarını düzelttim.
- Kekten çıkan parçaları robotta geçirip, pastayı krem şantiyle kapladıktan sonra robotta çektiğimparçaları serptim, buzdolabında iki saat dinlendirdikten sonra pastamız servise hazır.
Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder
Düşünceleriniz benim için çok önemli..
Sayfamda umarım güzel vakit geçirmişsinizdir,
Selam ve dua ile...