İki tarif bir post :) İkisi de birbirinden güzel tarifler buyrunuz...
Hindistancevizi Güzeli
Malzemeler
* 1 su bar. hindistancevizi
* 1 su bar. galete unu
* 1 su bar. kıyılmış fındık
* 4 yumurta
* 1 su bar. toz şeker
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 1 su bar. sıvıyağ
Şerbeti için;
* 1 su bar. toz şeker
* 1,5 su bar. su
Üzeri için;
* 1 poşet krem şanti
* 1 su bar. soğuk süt
* kıyılmış fındık
Yapılışı;
1. Yumurta ve şekeri iyice çırpın ardından diğer malzemeleri ekleyip yağlanmış borcama dökün.
2. Şerbetin malzemelerini tencereye alıp kaynayıp kıvamını bulunca altını kapatıp ılımaya bırakın.
3. Keki fırından çıkınca soğuk şerbeti dökün ve krem şantiyi soğuk sütle hazırlayıp üzerine sürülür (ya da benim gibi şanti torbasıyla servis aşamasında üzerine şekil verilerek servis edilir.
4. Kıyılmış fındıklar üzerine serpilir ve servis edilir.
***************************************************************************
Mahlepli Mayalı-Patatesli Poğaça
Malzemeler
* 1 yumurta (sarısı üzerine)
* 1 çay bardağı ılık süt
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 çorba kağışı toz şeker
* 1 paket toz maya
* tuz
* 2 tatlı kaşığı mahlep
* aldığı kadar un
İçine;
* 2 haşlanmış patates
* tuz, karabiber ve kırmızı biber
Yapılışı
1. Hamur için derin bir kabın içerisine unu koyup ortasına tüm malzemeleri ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yapıp yaklaşık 25 dk dinlendirin.
2.İçi için patatesi ezip ve baharatla karıştırın.
3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp arasına iç harçtan koyup yağlı kağıt serdiğim tepsiye aralıklarla dizdim ve 200C fırında 20 dk.kadar pişirdim.
Not: Mahlebin verdiği o çıtırlık ve pişerken eve dağılan kokusu harika oluyor, denemenizi öneririm.
Afiyet olsun :
6 Mart 2013 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder
Düşünceleriniz benim için çok önemli..
Sayfamda umarım güzel vakit geçirmişsinizdir,
Selam ve dua ile...