6 Ocak 2013 Pazar

Midye Tatlısı


Midye tatlısını ailecek çok seviyoruz özellikle eşim bayılıyor, biraz uğraş gerektiriyor ama hafif, gösterişli ve çok güzel bir tatlı..hala denemeyenler varsa öneririm

Malzemeler:
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 çay bardağı süt
-1 adet yumurta
-1 paket kabartma tozu
-bir tutam tuz
-1 tatlı kaşığı şeker
-aldığı kadar un 
Üzeri İçin: 1çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
Açmak İçin:Nişasta
İçi İçin:Ceviz 

Şerbeti İçin:
-3 su bardağı su
-3 su bardağı şeker
-1/2 limon suyu

Hazırlanışı:İlk önce şerbet malzemelerini kaynatıp soğumaya bırakın...
Hamur için malzemeleri derin bir kaba alıp karıştırın ve yoğurun ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak...
Hamurun üzerini örtüp 20dk dinlendirim.
Hazırlanan hamuru altı eşit bezeye bölüp bütün bezeleri nişasta serperek tabak büyüklüğünde açın...
Açılan hamurları üstüste koyarak merdane yardımı ile açmaya devam edin hamuru iyiye büyülttükten sonra rulo sarıp 1cm genişliğinde kesin... 
Kesilen ruloların ortasına avuç içiyle bastrıp cevizkoyun ve kapatıp tepsiye dizin....
Üzerlerine fırça ile tereyağını sürüp önceden ısıtılmış 180derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip fırından çıkartın ve sıcak talının üzerine soğuk şerbeti döküp soğuyunca servis yapın.... 
Afiyet olsun..


Yapımıyla ilgili detaylı resimler için arkadaşımın bloguna tıklayınız. 

1 yorum:

Rümeysanın Elleri dedi ki...

Tubacım ellerine sağlık canım .bende istiyorum bu tatlılarda:)

Yorum Gönder

Düşünceleriniz benim için çok önemli..

Sayfamda umarım güzel vakit geçirmişsinizdir,

Selam ve dua ile...

 
designed by GeCe for only Tuba'nın Tarifleri