Malzemeleri:
Keki için:
* 2 adet yumurta
* yarım su bardağı sıvıyağ
* yarım su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı yoğurt
* 1,5 su bardağı un
* 2 yemek kaşığı kakao
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
Kreması için:
* 2 su bardağı süt
* yarım su bardağı toz şeker
* 2 yemek kaşığı un
* 1 kase ayıklanmış ve rondodan geçirilmiş çilek
Araya: birkaç tane doğranmış çilek
üzeri için: dilimlenmiş çilekler
Yapılışı:
1. Öncelikle kek malzemelerinden yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.
2. Daha sonra yağı, kefiri ve kuru malzemeleri ekleyip mikserle çırparak bir kek hamuru elde ediyoruz.
3. Yağlanmış tart kalıbına kek hamurunu döküp önceden 175C°’ye ısıtılmış fırında pişiriyoruz (15-20dk civarı).
4. Diğer yanda krema malzemelerini karıştırıp ocakta muhallebi kıvamına gelene dek pişiriyoruz. Kremayı ocaktan alınca iyice karıştırarak ılımasını sağlıyoruz.
5. Pişip soğuyan keki kalıptan çıkarıyoruz. Ters çevirip, kalıptan dolayı kekin üzerinde oluşan boşluğa öncelikle incecik kestiğimiz çilek dilimlerini diziyoruz, çileklerin üzerine kremayı dolduruyoruz.
6. En üste de çileklerle süslüyoruz. Dilim dilim keserek servis yapıyoruz.
Afiyet olsun :)
1 yorum:
Tubacım,
aktarma işine hız vermişsin,kolay gelsin,bu işin ne kadar zaman aldığını iyi bilirim,malum aynı işi ben de yaptım,inşeAllah bir daha böyle müşkilatlar olmaz,
tart nefis görünüyor,ellerin dert görmesin,sevgiler...
Yorum Gönder
Düşünceleriniz benim için çok önemli..
Sayfamda umarım güzel vakit geçirmişsinizdir,
Selam ve dua ile...