7 Haziran 2013 Cuma

Sütlaç


Hayırlı, bereketli cumalar diliyorum..

Aslında yazacak o kadar çok şey biriktirdim ki...nerden nasıl başlasam bilemiyorum...yazıp yazıp silmek vardır ya hani şuan onu yaşıyorum :) Can sıkıcı haberlere yer vermek istemiyorum sadece ülkemiz için huzur-sekine ortamı için dua ediyorum...

Bu arada annemi Umre'ye yolcu ettik :) Telefonda ağlayışı "sizi de ismen tek tek çağırıyorum kızımm..." demesi hep kulaklarımda...Rabbim hayırla gelmesini nasip etsin inşallah..amin

Sütlacı hep çok sevmişimdir özellikle kayınvalidemden öğrendiğim birkaç püf noktasıyla kendime göre bir usul tutturdum ve bizim evde oldukça beğeniliyor.. gülsuyunu hiç eksik etmiyorum mesela :) buyrunuz tarifime..

Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1,5 çay bardağı pirinç
  • 1 lt su
  • 2 yemek kaşığı nişasta(veya pirinç unu)
  • 2,5 su bardağı toz şeker
ocaktan almaya yakın 1 paket vanilya ve 3-4 yemek kaşığı gül suyu ve üzerine tarçın-hindistan cevizi

Yapılışı
  1. Pirinçleri yıkayıp 1 lt su ile iyice şişene kadar pişirin
  2. sütü ekleyip kaynamasını bekleyin (arada karıştırın)
  3. ayrı bir kasede 1 su bardağı su ile 2 yemek kaşığı nişastamızı iyice eziyoruz (çatalla çırp), tencerede kaynamaya başlayan sütlü pirinçten 2 kepçe alıp kaseye ekleyip nişastayı ılıtın
  4. nişastalı karışımı tencereye ekle, 10-15 dk. pişirin
  5. toz şekeri ekle (şeker oranı sizin damak tadınıza kalmıştır,tadına bakarak şeker oranı azaltılıp arttırılabilir) ve yaklaşık 5 dk.daha kaynasın
  6. ve şimdi vanilya ve gülsuyumuzu ekleme zamanı :) 
  7. sütlacımız hazır artık kaselere servis edebilirsiniz, soğuyunca üzerine benim gibi tarçın ve hindistan ceviziyle süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun..

 
designed by GeCe for only Tuba'nın Tarifleri